Bloggen

Forstyrrelser. En dokumentar.


Kropp som kjøtt. Sener og blod. Innvoller. Kropp som abstrakt poesi. Endeløse landskap, stier som slynger seg, hemmelighetsfylte huler, frukter, blomster, elver på vei fra og til. Dette er meg. Dette er oss alle.

Ruth Roland © BONO

Inne i halsen ligger skjoldbruskkjertelen som påvirker alt: fordøyelse, muskler, forbrenning, utholdenhet, psyke, hud, hår, sexlyst, muligheten til å bli befruktet og mye mer. En liten klump som kan sette hele kroppen ut av drift. Eller gjøre oss levende.
Sju kvinner og en mann har en historie å fortelle. Om seg selv og livet med en dysfunksjonell skjoldbruskkjertel. De er fra 18 til 47 år.
Utstillingen «Forstyrrelser. En dokumentar» er en reise inn i livene til disse åtte. Om da og nå. Ordene deres danner beretninger om hva livet gir oss, og hva som røves fra oss. Et lydbilde med de åtte som snakker, ligger i rommet.
Det er en utstilling som handler om det uforutsigbare ved å leve, om å rammes av livet. Hvordan forholde seg til det som plutselig kommer?
Avmaktsfølelsen i møte med krefter du ikke rår over. Om glede når det snur fra vondt til bedre. Frustrasjonen over å ikke bli trodd.

Foster, fra en av de første bøkene om fødsler

«Forstyrrelser. En dokumentar» skal vises i Asker kunstforening 01.10 -12.11.2011, Haugesund Billedgalleri 13.01 – 05.02.2012 samt Fredrikstad kunstforening 01.09 – 23.09.2012.

9 Kommentarer så langt

Bli med i diskusjonenved å legge igjen en kommentar